Cupcakes czekoladowe z kremem z nutelli

19 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny
  • 20 dag margaryna,
  • 0,5 l mleko,
  • 4 szt jajka,
  • 70 dag mąka pszenna,
  • 20 dag cukier trzcinowy,
  • 3 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 4 łyżki kakao,
  • Krem,
  • 1 kost margaryna,
  • 230 gr nutella,
  • truskawki świeże

W jednym naczyniu wymieszać wszystkie produkty sypkie-mąka,cukier,proszek do pieczenia,kakao.W drugim naczyniu wymieszać roztopioną i wystudzoną margarynę,rozkłócone jajka i mleko.Do produktów mokrych dodać produkty sypkie i całość dokładnie wymieszać.Ciasto wylać do papilotek do 3/4 wysokości. Krem;margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać nutellę cały czas ucierając. Kremem udekorować babeczki za pomocą szprycy.Na krem dajemy kawałek truskawki.Wyszło 26 szt.

file1342708458