Cukiniowe penne

14 kwietnia 2013, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

1 opakowanie makaronu
1 cukinia
2 cebule
2- 3 plasterki żółtego sera
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
olej do smażenia

Makaron gotujemy al dente. Cukinię obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulkę kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cebulkę, następnie dodajemy cukinię i razem dusimy. Gdy zmiękną składniki dodajemy do nich makaron, a później pokrojone w paski kawałki sera. Dodajemy sól i pieprz do smaku i przez chwilę razem podsmażamy. Podajemy na gorąco od razu po przygotowaniu.

file1365953003



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...