Cukinia faszerowana pieczarkami

14 września 2013,
dodał: wredzia13
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 4 porcje:

  • 2 cukinie
  • 6 pieczarek
  • cebula
  • 15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
  • 2 pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

1.Cukinie rozetnij wzdłuż połówki ,wydrąż środki ,lekko posól.

2.Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną. Przypraw solą i pieprzem.

3.
Ser zetrzyj. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.

4.
Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami. Polej ketchupem.

bardzo smaczne danie na zimne jesienne wieczory

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...