Cukinia faszerowana pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki na 4 porcje:
- 2 cukinie
- 6 pieczarek
- cebula
- 15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
- 2 pomidory
- 10 dag żółtego sera
- olej
- sól
- pieprz
1.Cukinie rozetnij wzdłuż połówki ,wydrąż środki ,lekko posól.
2.Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną. Przypraw solą i pieprzem.
3.
Ser zetrzyj. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.
4.
Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami. Polej ketchupem.
bardzo smaczne danie na zimne jesienne wieczory