Cukinia faszerowana pieczarkami

14 września 2013, dodał: wredzia13
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki na 4 porcje:

  • 2 cukinie
  • 6 pieczarek
  • cebula
  • 15 dag wędliny (szynki, kiełbasy)
  • 2 pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

1.Cukinie rozetnij wzdłuż połówki ,wydrąż środki ,lekko posól.

2.Na oleju podsmaż drobno pokrojone pieczarki, posiekaną cebulą i drobno pokrojoną wędliną. Przypraw solą i pieprzem.

3.
Ser zetrzyj. Pomidory pokrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w kostkę.

4.
Cukinie nadziej podsmażonymi składnikami, posyp serem. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowe cukinie posyp pomidorami. Polej ketchupem.

bardzo smaczne danie na zimne jesienne wieczory