Cukinia faszerowana mięsem i ryżem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cukinia faszerowana mięsem i ryżem

24 sierpnia 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

file1345789822

składniki:

  • 4 średnie cukinie
  • 100g ryżu białego długoziarnistego
  • 250g mięsa mielonego wieprzowego
  • 100g startego żółtego sera
  • marchewka
  • pietruszka
  • cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • ząbek czosnku,
  • sól, pieprz, słodka papryka,majeranek do smaku

Cukinię umyć, przekroić na pół usunąć miąższ. Połówki posolić i odstawić na 30 minut. Kiedy puszczą sok wypłukać wodą i osuszyć. Ryż ugotować. Pietruszkę, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę, czosnek pokroić w bardzo małą kostkę.
Wszystko wrzucić na patelnię, dodać  mięso mielone i podlać niewielką ilością wody. Dusić pod przykryciem aż do miękkości. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, natką pietruszki, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, słodką papryką. Faszerowane cukinie ułożyć na blasze, podlać wodą.
Zapiekać przez 40 minut, w temperaturze 180stopni C ( w czasie zapiekania dolewać wodę). Na 5 minut przed końcem zapiekania wierz posypać startym żółtym serem.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz