Cukierki z puree ziemniaczano-marchewkowym

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

250 g mąki

około 1/2  szklanki ciepłej wody

3 ugotowane ziemniaki

Ugotowana marchewka

Zioła

Farsz: wymieszać utłuczone ziemniaki, marchew i zioła. Mąkę przesiać, wlać wodę, wyrobić ciasto i cienko rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć farsz w kilkucentymetrowych odstępach wzdłuż jednej krawędzi. Pokroić na porcje – prostokąt z farszem na środku i zawinąć jak papierek od cukierka. Zagotować wodę, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżką.

file1289713670



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...