Cukierki z puree ziemniaczano-marchewkowym

14 listopada 2010,
dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

250 g mąki

około 1/2  szklanki ciepłej wody

3 ugotowane ziemniaki

Ugotowana marchewka

Zioła

Farsz: wymieszać utłuczone ziemniaki, marchew i zioła. Mąkę przesiać, wlać wodę, wyrobić ciasto i cienko rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć farsz w kilkucentymetrowych odstępach wzdłuż jednej krawędzi. Pokroić na porcje – prostokąt z farszem na środku i zawinąć jak papierek od cukierka. Zagotować wodę, wrzucić na wrzątek i gotować ok. 5 minut. Wyjąć cedzakową łyżką.

file1289713670



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....