Coxa de frango

18 maja 2010,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki
– 5 udek kurczaka, – 5 podudzi kurczaka (tzw. pałek), 150 ml jasnego piwa, 150 ml oleju roślinnego, 7 obranych ząbków czosnku, szczypiorek i natka, 1 cytryna, 3 liście laurowe, świeżo mielony czarny pieprz, słodka papryka w proszku, 1 łyżka ziarnistego czarnego pieprzu, sól,

Sposób przyrządzania
Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą, pieprzem i papryką. Przełóż do miski, dodaj listki laurowe, ziarna pieprzu, polej wszystko piwem. Zmiksuj olej z czosnkiem, dodaj posiekany szczypiorek oraz natkę – tyle, ile lubisz. Wlej do mięsa razem z sokiem z cytryny. Miskę przykryj i wstaw na 6 godzin do lodówki. Mięso osącz i upiecz na grillu, od czasu do czasu smarując marynatą.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....