Cordon bleu wg Buni

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Damy lubią być rozpieszczane .

Czas : 30 minut

Składniki :

2 pojedyncze piersi z kurczaka

2 plasterki szynki konserwowej

2 plasterki mozzarelli

sól

pieprz mielony

2 łyżki masła

4 łyżki oleju z pestek winogron

1 łyżeczka łagodnej musztardy

1 jajko

mąka

bułka tarta

W każdej piersi kurczaka zrobić kieszonkę – posmarować w środku musztardą .Kawałki mozzarelli owinąć szynką i wsadzić w kieszonkę w piersi. Posolić i popieprzyć . Panierować w mące , jajku i bułce tartej .

Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron .Pod koniec smażenia dodać masło – przykryć i dosmażyć na małym gazie .

file1269016763