Cordon bleu wg Buni

19 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Damy lubią być rozpieszczane .

Czas : 30 minut

Składniki :

2 pojedyncze piersi z kurczaka

2 plasterki szynki konserwowej

2 plasterki mozzarelli

sól

pieprz mielony

2 łyżki masła

4 łyżki oleju z pestek winogron

1 łyżeczka łagodnej musztardy

1 jajko

mąka

bułka tarta

W każdej piersi kurczaka zrobić kieszonkę – posmarować w środku musztardą .Kawałki mozzarelli owinąć szynką i wsadzić w kieszonkę w piersi. Posolić i popieprzyć . Panierować w mące , jajku i bułce tartej .

Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron .Pod koniec smażenia dodać masło – przykryć i dosmażyć na małym gazie .

file1269016763



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...