Combry jagnięce

24 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Combry jagnięce z  kością klasycznej marynacie podane z  pieczonymi ziemniakami i  winnymi cebulkami

składniki:

4 combry jagnięce każdy po około 180g
150 ml oliwy z oliwek
Przyprawa grill klasyczny Prymat
400 g młodych ziemniaków w łupinach
Sól
Przyprawa do ziemniaków Prymat
4 czerwone i 4 białe cebule
50 ml czerwonego wina
Sól czosnkowa Prymat
Pieprz ziołowy Prymat
Tymianek Prymat do smaku

Jagnięcinę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w klasycznej przyprawie do grilla Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie na pół twardo, gdy ostygną przekroić na pół, skropić oliwą z oliwek i posypać przyprawą do ziemniaków Prymat.
Obrane cebule przekroić na pół i ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Cebule przyprawić solą czosnkową, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Całość skropić czerwonym winem. Folię złożyć tak, aby powstały torebki, całość ułożyć na rozgrzanym grillu. W tym samym czasie upiec na grillu wyjętą z marynaty jagnięcinę oraz ziemniaki.
Sos, który powstał w trakcie pieczenia cebulek, zlać do rondelka i chwilę gotować, aby część płynu odparowała.
Gorące i krwiste mięso pokroić wzdłuż kości na kawałki, podawać z chrupiącymi ziemniakami i wyjętymi z folii cebulkami. Przed podaniem mięso polać przygotowanym sosem.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....