URODA I ZDROWIE

Combry jagnięce

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja

Combry jagnięce z kością klasycznej marynacie podane z pieczonymi ziemniakami i winnymi cebulkami

składniki:

4 combry jagnięce każdy po około 180g
150 ml oliwy z oliwek
Przyprawa grill klasyczny Prymat
400 g młodych ziemniaków w łupinach
Sól
Przyprawa do ziemniaków Prymat
4 czerwone i 4 białe cebule
50 ml czerwonego wina
Sól czosnkowa Prymat
Pieprz ziołowy Prymat
Tymianek Prymat do smaku

Jagnięcinę oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w klasycznej przyprawie do grilla Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie na pół twardo, gdy ostygną przekroić na pół, skropić oliwą z oliwek i posypać przyprawą do ziemniaków Prymat.
Obrane cebule przekroić na pół i ułożyć na dużym kawałku folii aluminiowej posmarowanej odrobiną oliwy z oliwek. Cebule przyprawić solą czosnkową, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Całość skropić czerwonym winem. Folię złożyć tak, aby powstały torebki, całość ułożyć na rozgrzanym grillu. W tym samym czasie upiec na grillu wyjętą z marynaty jagnięcinę oraz ziemniaki.
Sos, który powstał w trakcie pieczenia cebulek, zlać do rondelka i chwilę gotować, aby część płynu odparowała.
Gorące i krwiste mięso pokroić wzdłuż kości na kawałki, podawać z chrupiącymi ziemniakami i wyjętymi z folii cebulkami. Przed podaniem mięso polać przygotowanym sosem.

źródło: www.prymat.pl

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wypadające włosy
Trzeba działać. Na pewno nie będzie tak, że włosy z niczego zaczną wyglądać normalnie. Tutaj...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Uważam, że musisz wyeliminować węglowodany z diety i codziennie odwiedzać siłownię. Możesz także spróbować...
ogrodzenie
Ja mam ogrodzenie betonowe i bardzo ładnie wygląda. My mamy dom w kształcie kostki...
Medycyna estetyczna Wrocław
Ja bym sobie chciała zrobić usta, ale mąż pilnuje :D Grozi rozwodem...