Ciepła sałatka z brokułów, mozzarelli i chili
Artykuł zewnętrzny
Składniki
brokuł
2 mozzarelle
1 czerwona papryczka chili
1 żółta papryczka chili
2 duże ząbki czosnku
sok z 1/2 cytryny
olej rzepakowy
sól, pieprz
Przygotowanie
Brokuł gotować na parze 15 minut lub do miękkości. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić papryczki pokrojone w cienkie paski (oczyszczone z części nasion), smażyć ze 2-3 minuty, mieszając. Doprawić solą i pieprzem, dodać czosnek pokrojony w paski i smażyć 1 minutę. Dodać sok z cytryny, wymieszać i wyłączyć gaz. Ciepłe brokuły ułożyć na talerzu, mozzarellę porwać na kawałki i rozsypać na brokule. Wszystko polać gorącym sosem i podawać :)
Po więcej moich przepisów zapraszam na jemy.ekolokalnie.pl