cielęcina z Porto

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

600 g     cielęciny
100 g     warzyw mieszanych (marchwi, selera, pietruszki, celer)
20 g     masła
2 łyżki     oleju
150 g     cebuli
2-3 łyżeczki     Vegety pikantnej
               anyżek
100 ml     przecieru pomidorowego Podravka
3 ząbki     czosnku
50 ml     czerwonego Porto

Do posypania:
1 łyżka     posiekanej natki

 

Przygotowanie

   1. Cielęcinę pokroić w kostkę, a warzywa korzeniowe skroić w drobną kosteczkę.
   2. Na mieszance masła i oleju obsmażyć cielęcinę.
   3. Dodać posiekaną cebulę, warzywa, łyżeczkę Vegety pikantnej i anyżek. Podlać wodą i dusić, póki mięso nie zmięknie.
   4. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany czosnek, pozostałą Vegetę pikantną i wino.

Serwowanie

Podawać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem.

na podstawie: www.podravka.pl