cielęcina z Porto

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

600 g     cielęciny
100 g     warzyw mieszanych (marchwi, selera, pietruszki, celer)
20 g     masła
2 łyżki     oleju
150 g     cebuli
2-3 łyżeczki     Vegety pikantnej
               anyżek
100 ml     przecieru pomidorowego Podravka
3 ząbki     czosnku
50 ml     czerwonego Porto

Do posypania:
1 łyżka     posiekanej natki

 

Przygotowanie

   1. Cielęcinę pokroić w kostkę, a warzywa korzeniowe skroić w drobną kosteczkę.
   2. Na mieszance masła i oleju obsmażyć cielęcinę.
   3. Dodać posiekaną cebulę, warzywa, łyżeczkę Vegety pikantnej i anyżek. Podlać wodą i dusić, póki mięso nie zmięknie.
   4. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany czosnek, pozostałą Vegetę pikantną i wino.

Serwowanie

Podawać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem.

na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...