cielęcina z Porto

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

600 g     cielęciny
100 g     warzyw mieszanych (marchwi, selera, pietruszki, celer)
20 g     masła
2 łyżki     oleju
150 g     cebuli
2-3 łyżeczki     Vegety pikantnej
               anyżek
100 ml     przecieru pomidorowego Podravka
3 ząbki     czosnku
50 ml     czerwonego Porto

Do posypania:
1 łyżka     posiekanej natki

 

Przygotowanie

   1. Cielęcinę pokroić w kostkę, a warzywa korzeniowe skroić w drobną kosteczkę.
   2. Na mieszance masła i oleju obsmażyć cielęcinę.
   3. Dodać posiekaną cebulę, warzywa, łyżeczkę Vegety pikantnej i anyżek. Podlać wodą i dusić, póki mięso nie zmięknie.
   4. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany czosnek, pozostałą Vegetę pikantną i wino.

Serwowanie

Podawać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...