cielęcina z Porto
Składniki
600 g cielęciny
100 g warzyw mieszanych (marchwi, selera, pietruszki, celer)
20 g masła
2 łyżki oleju
150 g cebuli
2-3 łyżeczki Vegety pikantnej
anyżek
100 ml przecieru pomidorowego Podravka
3 ząbki czosnku
50 ml czerwonego Porto
Do posypania:
1 łyżka posiekanej natki
Przygotowanie
1. Cielęcinę pokroić w kostkę, a warzywa korzeniowe skroić w drobną kosteczkę.
2. Na mieszance masła i oleju obsmażyć cielęcinę.
3. Dodać posiekaną cebulę, warzywa, łyżeczkę Vegety pikantnej i anyżek. Podlać wodą i dusić, póki mięso nie zmięknie.
4. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany czosnek, pozostałą Vegetę pikantną i wino.
Serwowanie
Podawać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem.
na podstawie: www.podravka.pl