Cielęcina pieczona
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz. + czas marynowania
Niezbędne składniki:
1 kg udźca cielęcego
1 pomarańcza
2 łyżki soku z cytryny
3-5 łyżek galaretki porzeczkowej
100 g chrzanu
75g masła
75 ml wina słodkiego
cukier
Przyprawy KAMIS:
Przyprawa „Szynka domowa z jałowcem”
1 łyżka musztardy miodowej
Pieprz czarny młotkowany Specialite
Sól morska w młynku
Cielęcinę natrzeć przyprawą Szynka domowa z jałowcem, dokładnie posmarować masłem. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Następnie piec 1,5 godz. w temp. 175 st. Do chrzanu dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce.