Cielęcina pieczona

9 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz. + czas marynowania

Niezbędne składniki:

1 kg udźca cielęcego
1 pomarańcza
2 łyżki soku z cytryny
3-5 łyżek galaretki porzeczkowej
100 g chrzanu
75g masła
75 ml wina słodkiego
cukier

Przyprawy KAMIS:

Przyprawa „Szynka domowa z jałowcem”
1 łyżka musztardy miodowej
Pieprz czarny młotkowany Specialite
Sól morska w młynku

Cielęcinę natrzeć przyprawą Szynka domowa z jałowcem, dokładnie posmarować masłem. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godz. Następnie piec 1,5 godz. w temp. 175 st. Do chrzanu dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce.

8 cielecina pieczona z jalowcem



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...