Cielęcina faszerowana małżami

1 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut

Niezbędne produkty:

400g górki cielęcej
100g mięsa z małży
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oliwy
100g świeżego szpinaku

Produkty Kamis:

2 łyżki Musztardy francuskiej
1 łyżki Estragonu
Pieprz czarny młotkowany Specialite
Sól morska w młynku

Cielęcinę5Cielecina faszerwona malzami pokroić na porcje, rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą morską, pieprzem młotkowanym, przykryć liśćmi szpinaku. Mięso z małży skropić sokiem z cytryny, dodać musztardę francuską, estragon. Tak przygotowanym farszem nadziewać cielęcinę, posmarować oliwą, piec 15 min w temp. 175 st.



FORUM - bieżące dyskusje

Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...
siłownia w Łodzi
Ja lubię siłownie, gdzie płaci się za ilośćwejść dostosowaną do naszych potrzeb,...