Cielęcina faszerowana małżami

1 lutego 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 40 minut

Niezbędne produkty:

400g górki cielęcej
100g mięsa z małży
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oliwy
100g świeżego szpinaku

Produkty Kamis:

2 łyżki Musztardy francuskiej
1 łyżki Estragonu
Pieprz czarny młotkowany Specialite
Sól morska w młynku

Cielęcinę5Cielecina faszerwona malzami pokroić na porcje, rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą morską, pieprzem młotkowanym, przykryć liśćmi szpinaku. Mięso z małży skropić sokiem z cytryny, dodać musztardę francuską, estragon. Tak przygotowanym farszem nadziewać cielęcinę, posmarować oliwą, piec 15 min w temp. 175 st.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...