URODA I ZDROWIE

Cieciorka z kiełbasą chorizo

10 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega

składniki:

– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 2 cebule
– 4 ząbki czosnku
– 1/2 kg kiełbasy chorizo
– szczypta ostrej papryki
– kieliszek wytrawnego cherry
– 5 pomidorów lub puszka pomidorów w zalewie
– 2 puszki cieciorki po 400 gram
– natka pietruszki

Cebulę grubo pokroić, czosnek posiekać. Rozgrzać oliwę i usmażyć na niej cebulkę i czosnek aż nabiorą złotego koloru. Kiełbasę pokroić w dwu centymetrowe kawałki, wrzucić na patelnie doprawić papryką. Wlać sherry i dodać obrane i grubo pokrojone pomidory (mogą być z puszki). Składniki doprowadzić do wrzenia, dodać odsączoną cieciorkę, dolać szklankę wody, przykryć i gotować pół godziny. Doprawić solą i pieprzem, posypać natka na sam koniec. Podawać z bagietką.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Zabiegi na zniszczone włosy
Kupuję tylko profesjonalne produkty fryzjerskie
BIO-Kosmetyki naturalne.
Na mnie dobrze działa seria z śliwką kakadu, mango i jaśminem. Stworzone...
Termometr
Ja mam termometr który fajnie działa, dobrze i szybko mierzy. Każda mama wie jakie...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
No i mamy powtórkę z wiosennych ograniczeń, mam nadzieję, że teraz sceptycy i antymaseczkowcy...