Cieciorka z kiełbasą chorizo | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cieciorka z kiełbasą chorizo

10 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

składniki:

– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 2 cebule
– 4 ząbki czosnku
– 1/2 kg kiełbasy chorizo
– szczypta ostrej papryki
– kieliszek wytrawnego cherry
– 5 pomidorów lub puszka pomidorów w zalewie
– 2 puszki cieciorki po 400 gram
– natka pietruszki

Cebulę grubo pokroić, czosnek posiekać. Rozgrzać oliwę i usmażyć na niej cebulkę i czosnek aż nabiorą złotego koloru. Kiełbasę pokroić w dwu centymetrowe kawałki, wrzucić na patelnie doprawić papryką. Wlać sherry i dodać obrane i grubo pokrojone pomidory (mogą być z puszki). Składniki doprowadzić do wrzenia, dodać odsączoną cieciorkę, dolać szklankę wody, przykryć i gotować pół godziny. Doprawić solą i pieprzem, posypać natka na sam koniec. Podawać z bagietką.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Białe meble - polecacie czy nie?
Niezaprzeczalnym atutem białych mebli kuchennych jest fakt, że doskonale sprawdzają się w małych przestrzeniach, rozjaśniając...
Co myślicie o kobiecym stylu zarząd…
Kobiety w roli menedżerek zarządzają podmiotami w inny sposób niż płeć przeciwna, gdyż częściej...
Nadpotliwość
Podstawowym sposobem na nadpotliwość jest odpowiednia higiena ciała. Częstotliwość kąpieli należy dostosować do swojej...
Bielizna
Bielizna jest potrzebna każdej kobiecie by dać jej uczucie komfortu w każdej sytuacji, podkreślić...