Ciasto ze śliwkami i z dynią

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 szklanki mąki
    1/2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    4 duże jajka
    czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 słoiczek węgierek w cukrze
    1/2 szklanki dyni (mrożonka)
    cynamon
    cukier puder
    cukier waniliowy


      Margarynę roztopić, dodać resztę składników, ukręcić mikserem. Wyłożyć na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką formę do pieczenia. Na wierzch układać śliwki łupiną do spodu i kłaść startą na grubej tarce dynię (lub mrożoną). Jak kto lubi posypać cynamonem. Piec około 50 minut.Na wierzch po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

      file1264267148



      Preferencje plików cookies

      Inne

      Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

      Niezbędne

      Niezbędne
      Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

      Reklamowe

      Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

      Analityczne

      Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

      Funkcjonalne

      Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

      Wydajnościowe

      Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.