Ciasto z rabarbarem

6 czerwca 2011,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 6 jajek
– 1,5 szklanki cukru
– cukier waniliowy
– 2 szklanki mąki
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 4 łyżki oleju
– 2 łyżki octu
– 10 dag płatków migdałowych
– 50 dag rabarbaru

kruszonka: 5 dag płatków migdałowych, 5 dag masła, cukier waniliowy, około 10 dag mąki

Przygotować ciasto: jajka i cukier oraz waniliowy cukier ubić na jasną i puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet. Wymieszać i wylać na dużą blachę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów i cząstkami rabarbaru. Zrobić kruszonkę: płatki migdałów zmielić na proszek, wymieszać z roztopionym masłem, cukrem waniliowym i mąką. Zagnieść kruszonkę i posypać nią wierzch placka. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...