Ciasto z rabarbarem

6 czerwca 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 6 jajek
– 1,5 szklanki cukru
– cukier waniliowy
– 2 szklanki mąki
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 4 łyżki oleju
– 2 łyżki octu
– 10 dag płatków migdałowych
– 50 dag rabarbaru

kruszonka: 5 dag płatków migdałowych, 5 dag masła, cukier waniliowy, około 10 dag mąki

Przygotować ciasto: jajka i cukier oraz waniliowy cukier ubić na jasną i puszystą masę. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, olej i ocet. Wymieszać i wylać na dużą blachę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów i cząstkami rabarbaru. Zrobić kruszonkę: płatki migdałów zmielić na proszek, wymieszać z roztopionym masłem, cukrem waniliowym i mąką. Zagnieść kruszonkę i posypać nią wierzch placka. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni C.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...