Ciasto z pigwą

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 jajko
1 szklanka mleka
¾ szklanki oleju
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżka cynamonu
1 galaretka cytrynowa
1 słoik konfitury z pigwy

Wszystkie składniki włożyć do głębokiego naczynia, ukręcić mikserem na jednolitą masę. Piec 35 minut. Po wystudzeniu przełożyć konfiturą z pigwy wymieszanej z 1 galaretką cytrynową rozpuszczoną w niecałej szklance wody. Wykładamy na ciasto jak zacznie tężeć. Można zrobić kakaową polewę i polać ciasto a na wierzchu posypać kolorową posypką.

file1264541395



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...