Ciasto z malinami i truskawkami

13 czerwca 2010,
dodał: niuniak
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 3 jajka
  • po 3/4 szklanki cukru i mąki
  • 40 dag śmietany 36 %
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 25 dag truskawek
  • 25 dag malin
  • galaretka malinowa

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, wymieszać.

Upiec okrągły biszkopt, gorącym wyłożyć keksówkę tworząc brzeg.

Śmietanę ubić z cukrem, dodać zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę.

Wymieszać, wyłożyć na wystudzony biszkopt w keksówce. Wstawić do lodówki do stężenia.

Przebrane maliny ułożyć na zastygniętej masie, zalać tężejącą galaretką.

Wstawić do lodówki. Smacznego



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.