Ciasto z malinami i truskawkami
Artykuł zewnętrzny
- 3 jajka
- po 3/4 szklanki cukru i mąki
- 40 dag śmietany 36 %
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 25 dag truskawek
- 25 dag malin
- galaretka malinowa
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, wymieszać.
Upiec okrągły biszkopt, gorącym wyłożyć keksówkę tworząc brzeg.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę.
Wymieszać, wyłożyć na wystudzony biszkopt w keksówce. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przebrane maliny ułożyć na zastygniętej masie, zalać tężejącą galaretką.
Wstawić do lodówki. Smacznego