Ciasto z malinami i truskawkami

13 czerwca 2010, dodał: niuniak
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 3 jajka
  • po 3/4 szklanki cukru i mąki
  • 40 dag śmietany 36 %
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 25 dag truskawek
  • 25 dag malin
  • galaretka malinowa

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, wymieszać.

Upiec okrągły biszkopt, gorącym wyłożyć keksówkę tworząc brzeg.

Śmietanę ubić z cukrem, dodać zmiksowane truskawki i rozpuszczoną żelatynę.

Wymieszać, wyłożyć na wystudzony biszkopt w keksówce. Wstawić do lodówki do stężenia.

Przebrane maliny ułożyć na zastygniętej masie, zalać tężejącą galaretką.

Wstawić do lodówki. Smacznego



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz