Ciasto z jeżynami i malinami

17 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2/3 kost. margaryny, 2/3 szkl. mąki, 2/3 szkl. kaszy manny, 2/3 szkl. wiórków kokosowych, 5 jajek, 1/2 szkl. cukru pudru, 1/2 szkl. cukru, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag jeżyn, 20 dag malin.

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Białka ubić z  cukrem. Margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka. Dodać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na tortownicę o śr. 24cm. Na cieście ułożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st.Przed podaniem posypać pudrem.

file1342527457



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.