Ciasto z jeżynami i malinami

17 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2/3 kost. margaryny, 2/3 szkl. mąki, 2/3 szkl. kaszy manny, 2/3 szkl. wiórków kokosowych, 5 jajek, 1/2 szkl. cukru pudru, 1/2 szkl. cukru, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag jeżyn, 20 dag malin.

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Białka ubić z  cukrem. Margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka. Dodać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na tortownicę o śr. 24cm. Na cieście ułożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st.Przed podaniem posypać pudrem.

file1342527457



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...