Ciasto z jeżynami i malinami

17 lipca 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2/3 kost. margaryny, 2/3 szkl. mąki, 2/3 szkl. kaszy manny, 2/3 szkl. wiórków kokosowych, 5 jajek, 1/2 szkl. cukru pudru, 1/2 szkl. cukru, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag jeżyn, 20 dag malin.

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Białka ubić z  cukrem. Margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka. Dodać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na tortownicę o śr. 24cm. Na cieście ułożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st.Przed podaniem posypać pudrem.

file1342527457



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...