Ciasto z jeżynami i malinami

17 lipca 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2/3 kost. margaryny, 2/3 szkl. mąki, 2/3 szkl. kaszy manny, 2/3 szkl. wiórków kokosowych, 5 jajek, 1/2 szkl. cukru pudru, 1/2 szkl. cukru, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 20 dag jeżyn, 20 dag malin.

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Białka ubić z  cukrem. Margarynę utrzeć z pudrem, dodać żółtka. Dodać sypkie produkty. Na koniec dodać ubite białka. Ciasto wyłożyć na tortownicę o śr. 24cm. Na cieście ułożyć owoce. Piec ok. 50 min w temp. 180st.Przed podaniem posypać pudrem.

file1342527457



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...