Ciasto z jagodami

1 sierpnia 2012,
dodał: charmed
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
40dkg mąki,
150dkg masła,
3 żółtka,
2 budynie,
50dkg jagód,
słodzik wg. uznania

Z mąki, masła i żółtek ugnieść ciasto. Jeśli będzie zbyt suche można dodać jedną lub dwie łyżki śmietany:) Ciasto wstawić na pół godzinki do lodówki i potem wyłożyć na blachę i upiec. Jagody wrzucić do garnka z ociupinką wody, zagotować. Jagody puszczą sok, więc nie ma mowy, żeby się przypaliły. Budynie rozpuścić w ok.500ml wody i dodać do jagód. Gotować na małym ogniu aż owocowa masa zacznie gęstnieć. Taką masę wlewamy na upieczone już ciasto i gdy już przestygnie wstawiamy do lodówki.



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.