ciasto z jagodami
Artykuł zewnętrzny
ciasto z jagodami :
( wg. własnego pomysłu )
biszkopt z 5 jajek ( ja go potem przekroiłam ),
masa:
1/2 kg. jagód
10 łyżek wody
7 łyżek cukru
to gotować ok. 1 godz. na gęstą masę ( taki dżemik ma wyjść ), następnie rozpuścić budyń wiśniowy w 1/3 szkl. wody i wlać do gorącej masy. Zagotować i ostudzić.
Utrzeć z 1 kostką masła.
Następnie ubić 1/2 l. śmietany 36% , dodać z 3-4 łyżki cukru pudru a następnie rozpuszczoną w 1/3 szkl. wody żelatynę. Do gotowej śmietany dodać trochę jagód i wymieszać. Na wierzch dałam czekoladę ale bardziej pasuje galaretka. Tyle.
Smacznego !!!
za uprzejmą zgodą: VESPER