Ciasto śmietankowe

25 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
biszkopt:

  • 60 dag cukru
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

masa:

  • 400 dag śmietany (36%)
  • 1 biała czekolada
  • 150 dag wiórków kokosowych
  • 1 op. bitej śmietany

Wykonanie:
Biszkopt:

1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier.
2.Dodaj po 1 żółtku, ubijając.
3.Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do ubitych jajek.
4.Ciasto piec 25 min. w temp. 180 C.

Masa:

1. Ubić schłodzoną śmietanę.
2. Dodać roztopioną białą czekoladę.
3. Dodać bitą śmietanę w proszku.
4. Dodać wiórki kokosowe.

Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Dowolnie udekorować startą ciemną czekoladą lub podpieczonymi na rumiano wiórkami kokosowymi.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.