Ciasto śmietankowe

25 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
biszkopt:

  • 60 dag cukru
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

masa:

  • 400 dag śmietany (36%)
  • 1 biała czekolada
  • 150 dag wiórków kokosowych
  • 1 op. bitej śmietany

Wykonanie:
Biszkopt:

1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier.
2.Dodaj po 1 żółtku, ubijając.
3.Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do ubitych jajek.
4.Ciasto piec 25 min. w temp. 180 C.

Masa:

1. Ubić schłodzoną śmietanę.
2. Dodać roztopioną białą czekoladę.
3. Dodać bitą śmietanę w proszku.
4. Dodać wiórki kokosowe.

Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Dowolnie udekorować startą ciemną czekoladą lub podpieczonymi na rumiano wiórkami kokosowymi.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....