Ciasto marchwiowo-ziemniaczane

27 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
6 marchewek
4 małe ziemniaki
1/2 pomarańczy
1/2 łyżeczki kminku
30 dag świeżego koziego sera
1 mała szalotka
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
pieprz
6 gałązek pietruszki i szczypiorku
2 jajka
mała śmietana
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
70 g skrobi ziemniaczanej
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W misce ubić jajka. Dodać śmietanę, sól i pieprz, zgnieciony ząbek czosnku i kminek. Zdjąć skórkę z połowy pomarańczy. Drobno posiekać szalotki i zioła. Dodać je do mieszanki. Wymieszać skrobię i proszek do pieczenia. Obrać i umyć marchew i ziemniaki. Pokroić w cienkie paski. Na dnie formy ułożyć marchewkę, przykryć połową ziemniaków. Dodać trochę świeżego koziego sera pokrojonego w kostkę i polać kremem śmietanowym. Powtóryć kolejność: marchewka, ziemniaki itd., kończąc warstwą marchwi. Wstawić do piekarnika. Piec 1 godzinę. Pokroić w kwadraty. Podawać na ciepło lub po ostygnięciu.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...