Ciasto „Leśne owoce”
Artykuł zewnętrzny
- Składniki:
- biszkopt z 3 jajek
- 1 opakowanie kremu 'Owoce leśne’ Delecty
- 150 g jogurtu naturalnego
- 250 ml mleka
- 250 ml śmietany 30%
- 2 łyżki cukru
- 1 śmietan-fix
- 1 szkl. jagód
- 1 szkl. poziomek
Krem owoce leśne: Do wysokiego naczynia wlać schłodzony jogurt i mleko. Chwilę miksować. Wsypać zawartość torebki i miksować przez 3 minuty.
Na biszkopt wyłożyć gotowy krem owoce leśne. Powrzucać w masę połowę jagód i poziomek.
Krem śmietanowy: Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem. Wyłożyć na krem ubitą śmietanę.
Udekorować wierzch ciasta owocami. Schłodzić w lodówce ok. 1 godziny.
Smacznego! :)