Ciasto kruche

24 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

30 dag mąki przesiej i wysyp na stolnicę. Na środek daj 25 dag masła i posiekaj go z mąką. Dodaj 3 żółtka i 15 dag cukru pudru. Szybko zagnieść ciasto, zawiń w folię
i włóż na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozpłaszcz i rozwałkuj.
Wyłóż nim formę, po nakłuwaj widelcem. Wykorzystaj ciasto jako spód do ciast owocowych i mazurków, albo możesz z niego wykonać drobne ciasteczka
i babeczki.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....