Ciasto kruche

24 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

30 dag mąki przesiej i wysyp na stolnicę. Na środek daj 25 dag masła i posiekaj go z mąką. Dodaj 3 żółtka i 15 dag cukru pudru. Szybko zagnieść ciasto, zawiń w folię
i włóż na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozpłaszcz i rozwałkuj.
Wyłóż nim formę, po nakłuwaj widelcem. Wykorzystaj ciasto jako spód do ciast owocowych i mazurków, albo możesz z niego wykonać drobne ciasteczka
i babeczki.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...