Ciasto kruche

24 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

30 dag mąki przesiej i wysyp na stolnicę. Na środek daj 25 dag masła i posiekaj go z mąką. Dodaj 3 żółtka i 15 dag cukru pudru. Szybko zagnieść ciasto, zawiń w folię
i włóż na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozpłaszcz i rozwałkuj.
Wyłóż nim formę, po nakłuwaj widelcem. Wykorzystaj ciasto jako spód do ciast owocowych i mazurków, albo możesz z niego wykonać drobne ciasteczka
i babeczki.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.