Ciasto francuskie ze szpinakiem

19 czerwca 2013, dodał: goodtotry.ann
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: około 40 minut
Czego potrzebuję?

  • Ciasto francuskie (w 6 kawałkach lub 1 duże)
  • Paczka szpinaku rozdrobnionego, mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ser camembert
  •  Ser topiony śmietankowy
  •  300 g pieczarek
  •   ½ kostki masła
  • Sól, pieprz
  • 1 białko jajka
  • 1 cebula

Przygotowanie:Pieczarki kroimy wg preferencji- mogą to być większe kawałki lub drobno posiekana kosteczka. Szczerze mówiąc próbowałam obydwie wersje i smakują tak samo dobrze.  Posolone pieczarki dusimy na maśle.

 Do gotowych pieczarek dodajemy drobno posiekaną cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy rozmrożony wcześniej szpinak. Gdy szpinak dobrze się zagrzeje dodajemy kawałki serka topionego i pleśniowego. Do wszystkiego dorzucamy 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę. Kiedy wszystko dobrze się ze sobą zmiesza i połączy w jednolitą masę, czekamy aż przestygnie i zgęstnieje. Ciasto francuskie kładziemy na blacie i układamy na nim farsz tak, aby móc zawinąć w rulonik. Z wierzchu smarujemy ciasto białkiem jajka i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.

file1371650021



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...