Ciasto francuskie z kiwi

21 października 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pół opakowania mrożonego ciasta francuskiego

pół szklanki płatków migdałowych

4 kiwi

1 serek homogenizowany waniliowy

1 szklanka śmietany 30 %

cukier puder do smaku

  • przepis

Rozmrożone ciasto rozwałkowujemy , wykładamy dno tortownicy , pieczemy w  temp 220 st C , około 10 – 15 minut . Ciasto pozostawiamy w formie . Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i dokładnie mieszamy z serkiem homogenizowanym  , wykładamy na ciasto i wyrównujemy powierzchnię . Kiwi  kroimy na plasterki  i rozkładamy na  kremie z serka i śmietany . Ciasto obkładamy płatkami migdałowymi , chłodzimy w lodówce .

file1350799255



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....