Ciasto francuskie z kiwi

21 października 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pół opakowania mrożonego ciasta francuskiego

pół szklanki płatków migdałowych

4 kiwi

1 serek homogenizowany waniliowy

1 szklanka śmietany 30 %

cukier puder do smaku

  • przepis

Rozmrożone ciasto rozwałkowujemy , wykładamy dno tortownicy , pieczemy w  temp 220 st C , około 10 – 15 minut . Ciasto pozostawiamy w formie . Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i dokładnie mieszamy z serkiem homogenizowanym  , wykładamy na ciasto i wyrównujemy powierzchnię . Kiwi  kroimy na plasterki  i rozkładamy na  kremie z serka i śmietany . Ciasto obkładamy płatkami migdałowymi , chłodzimy w lodówce .

file1350799255



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...