Ciasto francuskie z kiwi

21 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

pół opakowania mrożonego ciasta francuskiego

pół szklanki płatków migdałowych

4 kiwi

1 serek homogenizowany waniliowy

1 szklanka śmietany 30 %

cukier puder do smaku

  • przepis

Rozmrożone ciasto rozwałkowujemy , wykładamy dno tortownicy , pieczemy w  temp 220 st C , około 10 – 15 minut . Ciasto pozostawiamy w formie . Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i dokładnie mieszamy z serkiem homogenizowanym  , wykładamy na ciasto i wyrównujemy powierzchnię . Kiwi  kroimy na plasterki  i rozkładamy na  kremie z serka i śmietany . Ciasto obkładamy płatkami migdałowymi , chłodzimy w lodówce .

file1350799255



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...