Ciasto czekoladowe z pastą tahini i chili

22 kwietnia 2021, dodał: Marta Dasińska
Artykuł zewnętrzny

składniki:

200 gram masła

125 gram gorzkiej czekolady

3 jaja

150 gram brązowego cukru

50 gram mąki

2 łyżki wody

100 gram orzechów laskowych (niekoniecznie)

5 łyżek tahini

80 gram pistacji

płatki chili do posypania

 

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Masło w kąpieli wodnej roztopić wraz z czekoladą. W misce ubić całe jaja z cukrem, następnie stopniowo wlewać masę czekoladową i wodę. Kiedy ciasto będzie miało jednolitą masę dodajemy orzechy, przekładamy do formy, na górze kładziemy pastę tahini, robimy esy floresy, na koniec posypujemy płatkami chili, pieczemy około 12 minut.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz