Ciasto cynamonowo- miodowe Piotrka

19 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny
    • 2 szklanki czubate mąki (szklanka =250 ml)
    • 3/4 szklanki miodu (szklanka=250 ml)
    • 1 łyżka czubata cynamonu
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 1 cukier waniliowy
    • 4 jajka
    • 4 łyżki gęstej śmietany
    • 1/2 kostki margaryny
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 gotowa polewa czekoladowa
    • wiórki kokosowe do posypania

    Margarynę rozpuścić z cukrem ,miodem i cynamonem, przestudzić.Dodać jajka,mąkę,sodę,cukier waniliowy i śmietanę,wszystko dokładnie wymieszać,najlepiej mikserem. Foremkę do keksu wysmarować tłuszczem,obsypać lekko mąką,wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 st C, piec około 50 min do suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić ,polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

    Smacznego.

      file1266581961



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ubrania hand made
      Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
      Fryzura na półmetek/połowinki
      Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
      Nauka niemieckiego
      Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
      Jęczmień znacznych rozmiarów
      Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...