Ciastka z białą czekoladą i żurawiną

16 listopada 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

125g masła w temperaturze pokojowej
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżka ekstraktu z wanilii
płaska łyżeczka sody
szczypta soli
3/4 szklanki suszonych żurawin (100g)
3/4 szklanki białej czekolady w kawałkach

Utrzeć masło z cukrem i jajkiem. Dodać aromat. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z sodą. Następnie dodać żurawinę oraz czekoladę i delikatnie wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 190ºC.
Formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego, układać w sporych odstępach, bo urosną. Piec około 12 minut, na złoty kolor. Wystudzić na desce lub krateczce.

file1321457615



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...