Ciastka ryżowo-kokosowe

26 listopada 2010, dodał: Caroline
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • torebka kleiku ryżowego
  • 25 dag margaryny
  • 3 jaja
  • szklanka cukru
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • konfitura z wiśni
  • sól

Przygotowanie:

Kleik ryżowy wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami, posiekać z margaryną, dodać jaja, cukier, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odrywać po kawałku ciasta, formować kulki i układać je na blasze wyłożonej pergaminem. W każdej kulce zrobić dołek. Wstawić ciasteczka vdo piekarnika nagrzanego do 200 st. i upiec na jasnozłoto. Do każdego wgłębienia włożyć troszkę konfitur i ewentualnie udekorować wisienką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...