Ciastka ryżowo-kokosowe

26 listopada 2010, dodał: Caroline
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • torebka kleiku ryżowego
  • 25 dag margaryny
  • 3 jaja
  • szklanka cukru
  • 4 łyżeczki wiórków kokosowych
  • łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • konfitura z wiśni
  • sól

Przygotowanie:

Kleik ryżowy wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami, posiekać z margaryną, dodać jaja, cukier, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odrywać po kawałku ciasta, formować kulki i układać je na blasze wyłożonej pergaminem. W każdej kulce zrobić dołek. Wstawić ciasteczka vdo piekarnika nagrzanego do 200 st. i upiec na jasnozłoto. Do każdego wgłębienia włożyć troszkę konfitur i ewentualnie udekorować wisienką.



FORUM - bieżące dyskusje

Trening na prawidłowy oddech w czas…
Mi pomaga skupienie się w stresie na jakiejś poztywnej myśli, takie oddychanie jakoś...
Zupa buraczkowa z ziemniakami tłucz…
Fajny przepis tylko brak czasu ciągle na takie gotowanie, ja przez pośpiech...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Mi szkodzą np. surowe brokuły, próbowałam miksować je w koktajlach i nie daję...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Warto też zadbać o matę antypoślizgową na płytki i do wanny i nie dawać...