Ciasteczka – mazurki

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka ½  kg
Cukier 1 szklanka
Kasia 1 kostka
Smalec 1 łyżeczka
Cukier waniliowy
Soda ½  łyżeczki
5 żółtek
olejek pomarańczowy
gęsta śmietana

Zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce do 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość ½ cm i wycinamy dowolne kształty ciastek.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10 – 15 minut. Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie lukrem, bakaliami i ozdobnymi posypkami.

file1269886638



FORUM - bieżące dyskusje

Szkodliwe składniki chipsów
Każde smażone danie czy przekąska zawiera akrylamid ....
Dziwne ogłoszenia
Lepsi są red pilianie co to uważają że kobiety to samo zło,...
Cienie pod oczami
Są dobre korektory w odcieniu zieleni, one świetnie maskują cienie....
Pomysł na ferie zimowe
Wisła i Polańczyk są najlepsze na feryjne wyjazdy.