Chutney z mango

17 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

½ kg mango
4 liście laurowe
5 łyżeczki soli
60 g suchych jasnych fig
60 g rodzynek
30 g pistacji
¼ kg cukru
1 łyżeczka Cayenne
4 zmielone goździki
8 g mielonego pieprzu
2 laski cynamonu
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka imbiru
szczypta kardamonu
sok z cytryny
ocet
woda

Przygotowanie:

Pokrojone lub utarte mango pozostawić w garnku zalane wodą, z liśćmi laurowymi i solą. Gotować pod przykryciem, nie doprowadzając do wrzenia, aż zrobi się miękkie. W międzyczasie, ugotować figi w occie. Wyjąć i drobno je pokroić. Przygotować lukier z cukru i odrobiny octu i dodać go do ugotowanego mango. Dorzucić figi i cayene, goździki, pieprz, cynamon, gałkę muszkatołową, kminek, imbir i kardamon. Gotować aż do otrzymania gęstego puré.
Recipe_Tropical_Mango_Chutn1



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺