Chruścik ziemniaczany

21 marca 2011, dodał: http://krolestwogarow.blogspot.com/
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 dużych kartofli

garść tymianku

dwie łyżki oliwy

olej do głębokiego smażenia

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w  julienne.  Pokrojone ziemniaki umyć i dokładnie odsączyć . Przełożyć do miski, dodać oliwę i tymianek i dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę. Następnie obsmażać  je w głębokim oleju. Wyjmować najlepiej chińską chochlą sitkiem  na ręcznik papierowy . Ułożyć na blasze i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 5 minut.

Podawać do mięs lub same, nie trzeba solić.

file1300739206



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...