Chrupiące ósemki ziemniaczane

4 października 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 średnich ziemniaków

oliwa

przyprawy – sól morska, słodka (lub ostra wg gustu) papryka

Ziemniaki obierz cieniutko i pokrój w ósemki, posmaruj cienko oliwą (najłatwiej pędzelkiem lub palcami), posyp delikatnie solą i papryką. Połóż ziemniaki na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 30-40 minut.

Ziemniaki powinny być chrupiące i złociste.

Podawaj jako dodatek do II dania lub jako przekąska imprezowa z dipem.

file1286183644



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...