Chrupiące ósemki ziemniaczane

4 października 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 średnich ziemniaków

oliwa

przyprawy – sól morska, słodka (lub ostra wg gustu) papryka

Ziemniaki obierz cieniutko i pokrój w ósemki, posmaruj cienko oliwą (najłatwiej pędzelkiem lub palcami), posyp delikatnie solą i papryką. Połóż ziemniaki na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 30-40 minut.

Ziemniaki powinny być chrupiące i złociste.

Podawaj jako dodatek do II dania lub jako przekąska imprezowa z dipem.

file1286183644



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...