Chrupiące ósemki ziemniaczane

4 października 2010,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 średnich ziemniaków

oliwa

przyprawy – sól morska, słodka (lub ostra wg gustu) papryka

Ziemniaki obierz cieniutko i pokrój w ósemki, posmaruj cienko oliwą (najłatwiej pędzelkiem lub palcami), posyp delikatnie solą i papryką. Połóż ziemniaki na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 30-40 minut.

Ziemniaki powinny być chrupiące i złociste.

Podawaj jako dodatek do II dania lub jako przekąska imprezowa z dipem.

file1286183644



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...