Chrupiące ósemki ziemniaczane

4 października 2010, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 średnich ziemniaków

oliwa

przyprawy – sól morska, słodka (lub ostra wg gustu) papryka

Ziemniaki obierz cieniutko i pokrój w ósemki, posmaruj cienko oliwą (najłatwiej pędzelkiem lub palcami), posyp delikatnie solą i papryką. Połóż ziemniaki na blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 30-40 minut.

Ziemniaki powinny być chrupiące i złociste.

Podawaj jako dodatek do II dania lub jako przekąska imprezowa z dipem.

file1286183644



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...