Chrupiąca szarlotka z konfiturą

19 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1i1/2 szkl. mąki,

2 łyżeczki proszku do pieczenia,

szkl. migdałów,

4 jajka,

2/3 szkl. cukru,

20 dag margaryny,

1/2 łyżeczki olejku waniliowego,

1 kg jabłek.

Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie zmielić w blenderze. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Margarynę stopić, przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem, dodać margarynę, aromat oraz sypkie produkty. Przełożyć do tortownicy o śr. 27cm. Na wierzchu ułożyć plasterki obranych jabłek. Piec ok. 40 min w temp. 180st.

Dodatkowo:

1i1/2 szkl. płatków kukurydzianych,

1/2 szkl. cukru,

łyżka margaryny,

2 łyżki śmietany 12%,

4 czubate łyżki konfitury z malin.

Margarynę stopić wraz z cukrem i śmietaną. Dodać płatki. Wierzch ciasta posmarować konfiturą, rozłożyć masę z płatków. Piec jeszcze ok. 25 min w temp. 180st.

file1350668575



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...