Chrupiąca skórka kurczaka – cenna porada

27 lutego 2014,
dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Apetyczną skórkę uzyskamy, jeśli na 15 minut przed końcem pieczenia nasmarujemy kurczaka roztopionym masłem lub miodem, bądź też kostką lodu. Po wyjęciu z pieca, kurczak powinien przez 15 minut „odpocząć”, aby równomiernie rozłożyły się w nim soki i nie wypłynęły podczas dzielenia.
fty



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....