Chrupiąca skórka kurczaka – cenna porada

27 lutego 2014, dodał: Kassiaaa
Artykuł zewnętrzny

Eksperymentując w kuchni, wkraczamy w świat wyobraźni. Wymyślamy, ulepszamy, doprawiamy… Dlatego warto poznać pewne triki, dzięki którym nasze potrawy będą udane i smaczne.

Apetyczną skórkę uzyskamy, jeśli na 15 minut przed końcem pieczenia nasmarujemy kurczaka roztopionym masłem lub miodem, bądź też kostką lodu. Po wyjęciu z pieca, kurczak powinien przez 15 minut „odpocząć”, aby równomiernie rozłożyły się w nim soki i nie wypłynęły podczas dzielenia.
fty



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.