Chłodnik z botwinki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Chłodnik z botwinki

14 czerwca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: duży pęczek botwinki, pęczek koperku, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewki, ogórek, szczypta kwasku cytrynowego, 3 duże jogurty naturalne, 1 duży kubek kefiru, sól, pieprz.

Botwinkę umyć, oczyścić i pokroić. Gotować do miękkości w niewielkiej ilości osolonej wody. Rzodkiewkę i ogórka pokroić w plasterki. Szczypior i koper posiekać. Do przestudzonej botwiny dodać jogurty oraz kefir, doprawić. Dodać resztę warzyw. Schłodzić. Można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

file1308056036



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Pobyt w sanatorium nie jest całkowicie refundowany. Kuracjusz opłaca część kosztów zakwaterowania i wyżywienia,...
Polacy w czołówce umieralności na r…
Polacy znajdują się w czołówce rankingu umieralności na choroby nowotworowe. Przodujemy na tle Europy....
Ciuchy z sieciówek - opinie
Ja kupuję już tylko w Mohito, właśnie dla jakości.