Chłodnik z arbuza i truskawek

22 czerwca 2016,
dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

zupa

Składniki:

450 g miąższu arbuza (bez pestek), 150 g truskawek (opłukanych, bez szypułek), sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki, 1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty, 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru, kilka orzechów włoskich.

Wykonanie:
Arbuza, truskawki, sok z cytryny lub limonki, miętę i imbir włożyć do pojemnika blendera i bardzo krótko zmiksować na najmniejszych obrotach. Dobrze schłodzić w lodówce, podawać z serem feta lub z orzechami włoskimi.

Świetnie smakuje również sałatka z arbuza, oliwek i sera feta – ten smak Cię zachwyci – sałatka jest bardzo orzeźwiająca i idealna na gorące, upalne dni!

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...