Chłodnik z arbuza i truskawek

22 czerwca 2016,
dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

zupa

Składniki:

450 g miąższu arbuza (bez pestek), 150 g truskawek (opłukanych, bez szypułek), sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki, 1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty, 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru, kilka orzechów włoskich.

Wykonanie:
Arbuza, truskawki, sok z cytryny lub limonki, miętę i imbir włożyć do pojemnika blendera i bardzo krótko zmiksować na najmniejszych obrotach. Dobrze schłodzić w lodówce, podawać z serem feta lub z orzechami włoskimi.

Świetnie smakuje również sałatka z arbuza, oliwek i sera feta – ten smak Cię zachwyci – sałatka jest bardzo orzeźwiająca i idealna na gorące, upalne dni!

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....