Chłodnik truskawkowo-borówkowy z makaronem

16 sierpnia 2012, dodał: press
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

45 dag truskawek

40 dag borówki amerykańskiej

800 ml maślanki lub kefiru

cukier

makaron świderki

Maślankę mocno schładzamy. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Owoce dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Do dekoracji odkładamy kilka truskawek i garść borówek. Usuwamy szypułki z pozostałych truskawek i dokładnie je miksujemy. Wlewamy 350 ml maślanki, słodzimy do smaku. Osobno miksujemy borówki amerykańskie, dodajemy pozostałą maślankę, słodzimy. Makaron nakładamy do miseczek. Równomiernie i jednocześnie wlewamy oba chłodniki owocowe. Dekorujemy borówką amerykańską, plasterkami truskawek i makaronem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

file1345147890



FORUM - bieżące dyskusje

Darmowa telewizja on-line
Ostatnio oglądam archiwalne programy Ekspresu Reporterów i Sprawy dla reportera
Jak działa Wibor?
Mamy najdroższe kredyty w Europie. Kto bankom na to pozwolił...?
biustonosze
Najwygodniej mi jest w staniku od kostiumu plażowego i teraz tylko takie noszę.
Co zabrać na wakacje do Grecji?
Dobry humor i ciekawe towarzystwo:)