Chłodnik czereśniowy

20 lipca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1/2 kg wypestkowanych czereśni, 3 szkl. jogurtu naturalnego, cukier waniliowy, szczypta cynamonu, ok. 1/2 szkl. cukru pudru (wg uznania).

Czereśnie połączyć z 1/2 szkl. przegotowanej zimnej wody, zmiksować blenderem. Dodać jogurty, cukier puder, cukier waniliowy i  cynamon. Wymieszać. Schładzać w lodówce. Podawać z ugotowanym makaronem.

Latem cała rodzinka z chęcią je coś, co pozwoli się nieco ochłodzić, a dodatkowo jest smaczne:)

file1342763593



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...