Chleb w jajku

7 września 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 4 jajka, 5 łyżek mąki pszennej, 1/2 szkl. mleka, pęczek szczypiorku, cebula, laska kiełbasy, ząbek czosnku, 3 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, czerstwy chleb.

Jajka ubić, dodać śmietanę, mleko, mąkę oraz posiekany szczypiorek. Kiełbasę i  cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko razem podsmażyć. Dodać do masy jajecznej. Doprawić do smaku. Chleb maczać w masie, smażyć na oleju, na złoto z obu stron.

To stary i sprawdzony sposób mojej mamy na wykorzystanie resztek chleba:)

file1315391864



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...