Chleb w jajku z kiełbasą

24 maja 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 4 jajka, 5 łyżek mąki pszennej, 1/2 szkl. mleka, pęczek szczypiorku, cebula, laska kiełbasy, ząbek czosnku, 3 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, czerstwy chleb.

Jajka ubić, dodać śmietanę, mleko, mąkę oraz posiekany szczypiorek. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, wszystko razem podsmażyć. Dodać do masy jajecznej. Doprawić do smaku. Chleb maczać w masie, smażyć na oleju, na złoto z obu stron.

Chlebek jest doskonałym pomysłem na śniadanie bądź kolację. Ponadto to dobry pomysł na wykorzystanie resztek chleba.

file1306252145

Porada Gośki: można również położyć plasterek żółtego sera na koniec, żeby się roztopił na ciepłym chlebku, pycha!