Chleb

27 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Wymieszaj 250 ml mleka z woda i 3 łyżkami oliwy i zagrzej lekko, w misce pokrusz 30g drożdży z ½  łyżeczki cukru i kilkoma łyżkami mlekiem odstaw żeby wyrosło.

Odważ po 250dkg mąki pszennej i mieszanki do chleba albo zwykłej mąki razowej, dodaj  dwie łyżeczki soli wymieszaj.

Jak drożdże wyrosną przełóż je do mieszanki mąk i wszystko zmiksuj, następnie odstaw do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu znowu zmiksuj, wylej do foremek i odstaw ponownie do wyrośnięcia.

Wstaw do NAGRZANEGO piekarnika (ok. 220 stopni) i piecz 30 minut, w połowie pieczenia można przykryć ciasto, aby się zbytnio nie przypiekło.

Wierzch można posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pestkami dyni lub słonecznika.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...