Cebulowy melanż

7 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 czerwone cebule
3 angielskie melony, obrane, pokrojone w cienkie plasterki
2 łyżeczki startego świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
2 łyżki świeżego szczypiorku
2 łyżki octu ryżowego
1/4 szklanki oleju roślinnego (rzepakowy)
zgnieciony czerwony pieprz
świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Cebulę włożyć do dużej miski. Na durszlaku, lekko osolić melony i pozostawić na około 10 min. Wymieszać imbir, czosnek, szczypiorek, i ocet w małej misce. Ubijać powoli dodając olej. Dodać czerwony pieprz i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać melony do cebuli i dobrze wymieszać. Dodać sos i znowu wymieszać. Dostosować przyprawy. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 min. lub do 24 godzin przed podaniem. Podawać schłodzone.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...