Cebulowy melanż

7 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 czerwone cebule
3 angielskie melony, obrane, pokrojone w cienkie plasterki
2 łyżeczki startego świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
2 łyżki świeżego szczypiorku
2 łyżki octu ryżowego
1/4 szklanki oleju roślinnego (rzepakowy)
zgnieciony czerwony pieprz
świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Cebulę włożyć do dużej miski. Na durszlaku, lekko osolić melony i pozostawić na około 10 min. Wymieszać imbir, czosnek, szczypiorek, i ocet w małej misce. Ubijać powoli dodając olej. Dodać czerwony pieprz i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać melony do cebuli i dobrze wymieszać. Dodać sos i znowu wymieszać. Dostosować przyprawy. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 min. lub do 24 godzin przed podaniem. Podawać schłodzone.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...