Cebule nadziewane fetą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Cebule nadziewane fetą

13 czerwca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże cebule białe i 2 czerwone, 20 dag sera feta, 4 łyżki startego żółtego sera, pieprz, 1/2 cytryny, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, łyżeczka tymianku.

Przygotowanie:

Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić. Cebulę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek. Cebule napełnić masą serową. Piec ok. 25 min w temp. 200st. Można również ułożyć na tacce do grillowania i grillować ok. 20 min.

Dla tych, którzy cenią sobie oryginalność i pomysłowość:)

file1339580353



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz