Cebule nadziewane fetą

13 czerwca 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże cebule białe i  2 czerwone, 20 dag sera feta, 4 łyżki startego żółtego sera, pieprz, 1/2 cytryny, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, łyżeczka tymianku.

Przygotowanie:

Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić. Cebulę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek. Cebule napełnić masą serową. Piec ok. 25 min w temp. 200st. Można również ułożyć na tacce do grillowania i grillować ok. 20 min.

Dla tych, którzy cenią sobie oryginalność i  pomysłowość:)

file1339580353



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...