Cebule nadziewane fetą
Artykuł zewnętrzny
Składniki: 2 duże cebule białe i 2 czerwone, 20 dag sera feta, 4 łyżki startego żółtego sera, pieprz, 1/2 cytryny, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku zwykłego lub w oleju włoskim, łyżeczka tymianku.
Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić. Cebulę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek. Cebule napełnić masą serową. Ułożyć na tacce do grilowania i piec ok. 20 min.
Dla tych, którzy cenią sobie oryginalność i pomysłowość:)