Cebula faszerowana grzybami

6 września 2012, dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 dużych cebul, 500g różnych grzybów, 2 łyżki masła, sól, mielony pieprz, 3 łyżki startego żółtego sera, szczypiorek.

Wykonanie:

Obraną cebulę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut. Ścinamy wierzchołki i wydrążamy tak, aby utworzyły się miseczki. Grzyby czyścimy, kroimy i podsmażamy na połowie masła razem z posiekanym miąższem wydrążonym z cebuli. Solimy, pieprzymy i dusimy około 15 minut. Cebule napełniamy grzybami, posypujemy startym serem, polewamy pozostałym masłem. Podajemy z pieczywem, posypane szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...