Cebula faszerowana grzybami

6 września 2012,
dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 dużych cebul, 500g różnych grzybów, 2 łyżki masła, sól, mielony pieprz, 3 łyżki startego żółtego sera, szczypiorek.

Wykonanie:

Obraną cebulę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut. Ścinamy wierzchołki i wydrążamy tak, aby utworzyły się miseczki. Grzyby czyścimy, kroimy i podsmażamy na połowie masła razem z posiekanym miąższem wydrążonym z cebuli. Solimy, pieprzymy i dusimy około 15 minut. Cebule napełniamy grzybami, posypujemy startym serem, polewamy pozostałym masłem. Podajemy z pieczywem, posypane szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....