Cebula faszerowana grzybami

6 września 2012, dodał: olga12
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8 dużych cebul, 500g różnych grzybów, 2 łyżki masła, sól, mielony pieprz, 3 łyżki startego żółtego sera, szczypiorek.

Wykonanie:

Obraną cebulę, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 5 minut. Ścinamy wierzchołki i wydrążamy tak, aby utworzyły się miseczki. Grzyby czyścimy, kroimy i podsmażamy na połowie masła razem z posiekanym miąższem wydrążonym z cebuli. Solimy, pieprzymy i dusimy około 15 minut. Cebule napełniamy grzybami, posypujemy startym serem, polewamy pozostałym masłem. Podajemy z pieczywem, posypane szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...