Carpaccio herbaciane

19 września 2011,
dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 g polędwicy wołowej

20 ml oliwy z oliwek

50 g oliwek

50 g kaparów

1 pęczek ruccoli

50 g parmezanu

sól i pieprz czarny mielony

1 łyżeczka herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior

Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem. Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę.

file1316200531



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...