Cappuccino

26 października 2009, dodał: graga
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

8 jajek,25dkg cukru,16dkg mąki,4dkg kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Bialka ubić na sztywno,dodać cukier,roztrzepane żółtka,mąke z proszkiem,
na końcu kakao.piec 30-40 min.w temp.180 st.Po wystudzeniu przeciąć na
dwie części.

Masa kokosowa:

20dkg kokosu,5 białek,szkl.cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Białka ubić na sztywno,dodać cukier,kokos i proszek.Upiec na papierze do
pieczenia(rozsmarować)na złoto(160-180 st.)ok.30 min.

Masa:

5 żółtek,cukier waniliowy,4 łyżki mąki pszennej,1 budyń waniliowy,2
szkl.mleka,3/4szkl.cukru,kostka masła,3dkg cappuccino waniliowe.Wszystko
wymieszać z wyjątkiem masła i cappuccino i zagotować.Gdy masa
przestygnie dodawac po łyżce do utartego masła,na końcu dodać capuuccino.

Przełożenie ciasta:

ciasto,masa,kokos,masa,ciasto,masa.
Polać polewą.

graga73

Przepis dodany przez: graga