Canneloni ze szpinakiem i mielonym mięsem

30 października 2013,
dodał: coolinarna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– paczka rurek canneloni

– mięso mielone

– szpinak

– żółty ser

– puszka pomidorów w zalewie lub słoik sosu chińskiego lub bolognese

– cebulka i czosnek

– przyprawy: sól, pieprz, papryka, oregano

Canneloni nadziewam od razu mięsem przyprawionym cebulką, przyprawami i czosnkiem, a pozostałe szpinakiem. Polewam następnie obficie sosem (muszą być całe przykryte, a sos nie za gęsty, ponieważ rurki muszą być miękkie). Na koniec posypuję serem i zapiekam jeszcze przez chwilkę.

file1268043904



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...